موضوع: كاري الدجاج الأربعاء أبريل 15, 2009 12:07 pm
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
المقادير
كيلو دجاج مسحب مقطع مكعبات متوسطة الحجم نصف كوب بقدونس مفروم ناعم علبة لبن زبادي ربع كوب زيت ذرة أو دوار الشمس عدد 2 حبة بصل متوسطة الحجم مفرومة فرم ناعم عدد 4 ضروس ثوم مفروم فرم ناعم عدد 4 قرون من الفلفل الحار كوب ماء 2 ملعقتين طعام دقيق ملح ملعقة صغيرة كاري ربع ملعقة صغيرة قرفة ربع ملعقة صغيرة عُصفر نصف ملعقة صغيرة زنجبيل ( ممكن استبداله بقليل من الزنجبيل الطازج ) نصف ملعقة صغيرة كزبرة ( ممكن استبداله بربع كوب من الكزبرة الطازجة ) مكعب ماجي
الطريقة
نقوم بوضع قطع الدجاج في وعاء الطبخ على النار مع الزيت ونحركه حتى يتغير لونه لمدة 5 دقائق
خلال فترة تحريك قطع الدجاج على النار نقوم بوضع الدقيق في طبق صغير ونضيف عليه قليل من الماء ونحركه حتى يصبح قوامه لين ثم نضعه في طبق ونحركه مع اللبن بعدها نضيف عليهم الماء ونخلطهم ثم نقوم بإضافة باقي المقادير فوق الدجاج ثم نبدأ بالتحريك حتى يبدأ الخليط بالغليان
فنخفف عنه درجة حرارة النار ونغطي الوعاء ونتركه على النار لمدة نصف ساعة مع استمرار عملية التحريك كل خمس دقائق
يقدم مع الأرز أو الخبز
???? زائر
موضوع: رد: كاري الدجاج الأربعاء أبريل 15, 2009 2:33 pm
على فكرة انا مبحبش الشرح النظرى بالذات للاكل ..يعنى لو كدا تعزمينا مرة و نشوف كدا على الطبيعة الاكل و هو بيتعمل تبقى بنوتة تمام اوى ....بجد بجد مرسي على الحاجات الجميلة دى و بالذات الاكلات السورية
???? زائر
موضوع: رد: كاري الدجاج الأربعاء أبريل 15, 2009 4:09 pm
طبعا يامولى معاكى حق لازم نجرب عملى وهنجرب ان شاء الله ولا انتى عندك اعتراض ياrabradorلو عندك اعتراض قوللى واحنا ولا هيهمنا
???? زائر
موضوع: رد: كاري الدجاج الأربعاء أبريل 15, 2009 7:34 pm
تماااااااااااااااااااااااااام جدا والي يرجع في كلامة............... بس انتي ياشادو ابدائي بس وانا وراكي علي طوووووووووول